Ingen glögg utan russin och skalad mandel. Kul att duka med lite olika sorter till glöggbordet. Några säger att de inte gillar russin, men menar ofta det mörka russinet, som vanligast i Sverige. Men det finns ju gröna, vita, gula russin, den ena olik den andra i smak. Engelsmän kan russin, det finns flera olika sorter i deras fruktkaka.
9 kommentarer:
Gött gött
Diggar alla sörts russin! Brukar passar på att köpa utomlands!
Vilken bra idé att duka med flera olika russin! :-)
Problemet med öronproppar är att de som jag lyckas hitta på de apotek jag varit på är i storlek S eller L. De i S släpper igenom lite ljud vilket är tillräckligt för att störa min sömn. Och de i L kan jag inte har mer än en natt för sen får jag så ont i örongångarna då de är för stora. Jag vill testa de i M men vette tusan vars man kan få tag på.
Härlig blog, jag älskar julen!
Vilken bra ide, har inte tänkt på de olika sorterna. Det ska bli ändring på det nu till jul.
Visst är det kul med olika russinsorter, fast de kan vara svåra att hitta tycker jag.
Ja gula russin tycker jag att man kan äta med men är ingen russinälskare de mörka är ju de vanligaste men man får bra energi av dem! Men i glögg är de ju absolut obligatoriska
Daniel, sant, utomlands hittar man goda russin.
Tina, enkelt och nästan lite lyx.
Wånkan, tack, musikaffärers säljer också öronproppar.
Juletanten, det finns ju så många sorters glögg också.
Juletid, jag tycker att Coop har en del olika sorter.
Filifjonkan, det finns fler sorters russin än man kan ana, när man börjar leta i småbutiker.
Jag har ätat så många russinsoppa i Satakunta, att jag vill ha min glögg utan russin, men mit skalad mandel.
Leena Lumi, ingen jul utan russinsoppa :)
Skicka en kommentar