My christmas blog. I min julblogg även om andra fester och traditioner. All photos are my own. Wabi sabi = konsten att njuta av det ofullkomliga.

3 dec. 2011

Årets nya pepparkaksform

Jag är väldigt förtjust i fyrar.

12 kommentarer:

SwedishCorner-DownUnder...Pernilla sa...

...passar ju utmärkt eftersom du bor på västkusten ;)

Kram från Australien♥

♥ Hannele på Hisingen sa...

Pernilla, eller hur ;)
Kram

Anonym sa...

Var i Göteborg kan man få tag på pepparkaksformen som är en fyr?
Jag samlar på fyrar så det skulle verkligen vara roligt att få göra pepparkakor som ser ut som fyrar med.

/Britt

♥ Hanneles julparadis sa...

Britt, på Haga julmarknad finns massa olika. Har du kollat min länk om alla böcker med fyrar?

Anonym sa...

Tack för svar. Får nog åka in till stan och kika där, bor 8 mil från Gbg men jag har aldrig varit på Haga julmarknad men varit på Jul på Liseberg 3 gånger.

Nej den länken har jag inte sett men ska genast kika där nu.

/Britt

♥ Hannele på Hisingen sa...

Britt, kul med fyrar! Är man i Göteborg en helg, kan man passa på att göra flera jul-saker, kanske börja i Haga, äta lunch där... sedan Liseberg.

Anonym sa...

Jag har kikat lite i din länk om fyrar och blev faktiskt lite full i skratt för jag har flera böcker hemma med antingen fyrar på omslaget eller så utspelar sig handlingen vid fyrar. T ex så läste jag Fem böckerna när jag var yngre och även svenska deckare har jag läst men inte tänkt på detta med fyrtema så nu ska dom böckerna få en speciell hylla hemma i min bokhylla :).

Jag ska försöka få min gubbe att åka in till stan nån lördag här i december så kanske vi kan hinna med både Haga och Liseberg. Hoppas bara jag hittar denna pepparkaksform då.

/Britt

♥ Hanneles bokparadis sa...

Britt, det fanns många fyr-formar kvar, dom gör formarna själva, massa kul formar. Har du någon bok, som jag inte har? Jag läste om Vi Fem böckerna nu som vuxen, lika kul fortfarande. Det finns ett par fyrar i Sverige som är vandrarhem, där skulle jag vilja bo nån gång...

Anonym sa...

Var nånstans på marknaden står dom och säljer dessa?

Nej jag har tyvärr inga Vi fem böcker kvar. Jag hade en bok, dom andra lånade jag på bibliotek. Och den jag hade har min dotter nu.

Ja dom böckerna kan vara roliga att läsa även som vuxen.

Jag sa till min man att det skulle vara kul att komma till en fyr där det är vandrarhem. Vilken känsla att få vara inne i en fyr. Hoppas att det blir av någon gång i framtiden.

/Britt

♥ Hannele på Hisingen sa...

Britt, jag har nyligen skaffat Vi Fem-böcker billigt på loppis, ville testa om de fortfarande är lika kul, det var de :) Köpte också ett par på engelska på loppis i England, vill läsa original...
Haga Nygatan, mitt på, de står på gatan och säljer massa olika pepparkasformar, tror att det var nästan mitt emot den rosa Kawaii Shop.

Anonym sa...

Tur att dom finns att få tag på fortfarande :).

Vad bra, nu är det bara att övertala min man med här så att vi kommer in till stan...

/Britt

♥ Hannele på Hisingen sa...

Britt, jag blir glad av Enid Blyton :)