My christmas blog. I min julblogg även om andra fester och traditioner. All photos are my own. Wabi sabi = konsten att njuta av det ofullkomliga.

17 nov. 2012

Julen är redan här!

Lisebergs jul har öppnat, julbelysning tänt, skyltsöndag, julmarknader, det är bara att njuta! En väl utspridd missuppfattning att julen bara är EN dag, julen varken börjar eller slutar den 24:e, det är ju minst en månads njutning, utan stress.

4 kommentarer:

ANNA sa...


Heeelt rätt, om man gör en hel del av förberedelserna redan i november så dels så händer det något skoj den månaden med och dels så bygger man upp ett lugn, en förväntan och hinner med allt. Sen i december kan man istället (för att panikhandla julklappar ett par dagar innan julafton, stressa med knäckkok natten mellan den 22-23:e och slå in paket natten mot julafton) njuta, bjuda på glöggkalas, knäck nötter, äta pepparkakor och umgås.

Själva högtiden tycker jag många krympt alldeles tossigt till att börja med "KalleAnka" och sluta vid 21 på kvällen den 24:e. På de få timmarna ska man hinna hälsa på både sin familj och ren respektive, man ska äta, träffa tomten (vi har missat honom typ de senaste 12 åren *suck*) umgås och Wiiiii... , jag blir stressad bara av tanken. Å jag får panik och mår jättedåligt om vi inte skulle "hinna" med någon för ingen i min närhet ska vara ensam, bortprioriterad eller något liknande, så får det aaaaaldrig vara.
Min sambos syster som står för den "stora barnfamiljen" inom våra gemensamma familjer, dem har vi börjat träffa den 25:e eller 26:e istället, vi tar det lugnt, äter ihop, delar ut lite julklappar osv... å stressar inte det minsta.

Jag är färdig med alla julkort (varje kort unikt, egenhändigt gjorda 76 stycken), har börjat handla julklappar och har en god planering för de närmsta veckorna å det är så sköööönt att göra så istället för stressande. I månadsskiftet som kommer, eller strax därinnan ska jag ta mej en heldag och köpa alla resterande julklappar, gott!

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Anna, visst är det så, njuta och göra allt det som är roligt. Själv älskar jag även dagarna EFTER den 24:e också; läsa böcker, spela spel, umgås, slappa och njuta av den färdiga julmaten. Under december springer jag inte mycket i affärerna, skippar stressen.

Kamilla sa...

Så sant, julen är så mycket mer, och längre :)

♥ Hanneles julparadis sa...

Kamilla, eller hur :)