My christmas blog. I min julblogg även om andra fester och traditioner. All photos are my own. Wabi sabi = konsten att njuta av det ofullkomliga.

5 dec. 2012

Rätt russin till glögg

Ingen glögg utan russin och skalad mandel. Kul att duka med lite olika sorter till glöggbordet. Några säger att de inte gillar russin, men menar ofta mörka russin som vanligast i Sverige. Men det finns ju gröna, vita, gula russin, den ena olik den andra i smak.I utländska mataffärer finns stort utbud fina russin.
I England är man duktig med torkad frukt även till julbak.

4 kommentarer:

Falksonchristmas sa...

Håller med russin och mandel är ett måste :-)

Hannele på Hisingen sa...

Falkon, gärna rätt sort också :)
Kram

Anonym sa...

Hi Hannele, I look at your photo and I am really wanting mulled wine with raisins and almonds and wish we could be in Gothenburg to drink it.
We have lots of christmas foods with dried fruits here in England and would share them with you if I could. Love Lesley. x

Hanneles bokparadis sa...

Lesley, I love dried fruits and mulled wine, next year you will be here.